Et fat med sukkerboller ved siden av et glass sjokolademelk

Sukkerboller

Lag saftige boller med kvarg i deigen og gi dem et ekstra sukkerdryss så det knaser litt når de spises. Morsomt å servere i barnebursdagen!

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 30 stk.

  • 1 pk Gjær (50 g)
  • 50 g Smør
  • 5 dl Lettmelk
  • 1 beger Kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 1,5 dl Sukker
  • 0,5 ts Salt
  • 1 kg Hvetemel
  • 1 dl Rosiner
  • 1 stk Egg (til pensling)
  • 0,5 dl Sukker (til å drysse på bollene)

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør og tilsett melk, rør ut gjæren med væsken.
  2. Tilsett kvarg, sukker, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på et lunt sted i ca 30 minutter.
  3. Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Elt rosinene inn i deigen. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller.
  4. Sett bollene på bakepapir eller en smurt bakeplate. La bollene heve til dobbelt størrelse under plast på et lunt sted i 20 - 30 minutter.
  5. Pensle bollene med egg, dryss med sukker og stek i ovnen på 250 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.

3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.