Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Brød med ost og oliven

Et smakfullt og godt brød med biter av oliven, ost og paprika. Perfekt tilbehør til supper og salater.

Se flere smakfulle brød her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
50 g meierismør
3 dl lettmelk
25 g gjær
200 g sammalt hvete, fin
300 g hvetemel
1 ts salt
100 g grønne oliven eller sorte oliven
½ stk rød paprika
Pensling og dryss:
1 stk egg
150 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret, ha i melken og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
  2. Tilsett mel og salt, og elt alt til en passe fast deig. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i ca. 20 minutter.
  3. Ha deretter deigen på bakebordet og lag et rektangel på 25 x 50 cm.
  4. Dryss på 2/3 av osten, oliven og finhakket paprika på halve leiven. Trill sammen fra langsiden og form deigen til en halvsirkel. Legg den med skjøten ned på bakepapir eller en smurt stekeplate. Heves i ca. 15 minutter under plast på lunt sted.
  5. Pensles med sammenvispet egg og strø på resten av osten. Stekes i stekeovn på 225 °C i ca. 25 minutter og avkjøles på rist.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til dette brødet så får du i deg 1 av 3 om dagen

Se flere smakfulle brød her.