Brød med ost og oliven på en fjøl ved siden av to halve paprika

Brød med ost og oliven

Et smakfullt og godt brød med biter av oliven, ost og paprika. Perfekt tilbehør til supper og salater.

Se flere smakfulle brød her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 50 g Meierismør
  • 3 dl Lettmelk
  • 25 g Gjær
  • 200 g Sammalt hvete, fin
  • 300 g Hvetemel
  • 1 ts Salt
  • 100 g Grønne oliven eller sorte oliven
  • 0,5 stk Rød paprika
  • Pensling og dryss:
  • 1 stk Egg
  • 150 g Revet gulost

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret, ha i melken og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
  2. Tilsett mel og salt, og elt alt til en passe fast deig. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i ca. 20 minutter.
  3. Ha deretter deigen på bakebordet og lag et rektangel på 25 x 50 cm.
  4. Dryss på 2/3 av osten, oliven og finhakket paprika på halve leiven. Trill sammen fra langsiden og form deigen til en halvsirkel. Legg den med skjøten ned på bakepapir eller en smurt stekeplate. Heves i ca. 15 minutter under plast på lunt sted.
  5. Pensles med sammenvispet egg og strø på resten av osten. Stekes i stekeovn på 225 °C i ca. 25 minutter og avkjøles på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til dette brødet så får du i deg 1 av 3 om dagen

Se flere smakfulle brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.