tomat og chevrèbrød

Tomat- og chèvre brød

Bak ett stort, deilig og mettende brød. Spis det med litt skinke, eller servér det til suppe eller salat.

Se flere smakfulle brød her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 25 g Gjær
  • 3 dl Melk
  • 3 dl Crème fraîche orginal, 35 %
  • 720 g Hvetemel
  • 1 ts Salt
  • 2 ss Olivenolje
  • 500 g Rød cherrytomat
  • 10 blad Frisk basilikum
  • 2 ss Flaksalt
  • 100 g Chevre (hvit geitost)
  • 2 stilk Frisk rosmarin (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre gjæren i en bolle, hell på lunken melk og rør ut gjæren.
  2. Rør inn crème fraîche, hvetemel, salt og olivenolje. Arbeid deigen sammen og la den heve i 45 minutter.
  3. Legg bakepapir i en langpanne (28 x 36 cm) og smør olivenolje på. Legg deigen over i pannen. Brødet skal være ca. 2 cm tykt.
  4. La det heve i 20 minutter. Del tomatene i 2 og trykk dem ned i deigen sammen med basilikumblader. Smør på olje og strø på saltet.
  5. Stek brødet midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20 minutter. Legg på skiver av chèvre og frisk rosmarin, stek brødet videre i 5 minutter.
  6. Avkjøl på rist.

3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til brødet så får du i deg 1 av 3 om dagen.  Se flere smakfulle brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.