Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Tomat- og chèvre brød

Bak ett stort, deilig og mettende brød. Spis det med litt skinke, eller servér det til suppe eller salat.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
25 g gjær
3 dl melk
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
720 g hvetemel
1 ts salt
2 ss olivenolje
500 g cherrytomat, rød
10 blad frisk basilikum
2 ss flaksalt
100 g chevre
2 stilk frisk rosmarin (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bolle, hell på lunken melk og rør ut gjæren.
  2. Rør inn crème fraîche, hvetemel, salt og olivenolje. Arbeid deigen sammen og la den heve i 45 minutter.
  3. Legg bakepapir i en langpanne (28 x 36 cm) og smør olivenolje på. Legg deigen over i pannen. Brødet skal være ca. 2 cm tykt.
  4. La det heve i 20 minutter. Del tomatene i 2 og trykk dem ned i deigen sammen med basilikumblader. Smør på olje og strø på saltet.
  5. Stek brødet midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20 minutter. Legg på skiver av chèvre og frisk rosmarin, stek brødet videre i 5 minutter.
  6. Avkjøl på rist.
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til brødet så får du i deg 1 av 3 om dagen.