Focaccia med cheddar og hvitløk
Lett og luftig focaccia med med smak av hvitløk og cheddar. Passer perfekt til suppe eller som tilbehør til ulike småretter.
Ingredienser:
Porsjoner
- 0,5 pk Gjær
- 3 dl Lettmelk eller vann
- 1 ts Salt
- 2 ss Smør
- 1 ss Honning
- 500 g Hvetemel
- 30 g Smør , romtemperert
- 3 båt Hvitløk
- 150 g Cheddar ost
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bakebolle, ha melk og vann over gjæren og rør ut.
- Smelt smøret og ha det sammen med salt, honning og det meste av hvetemelet over i gjærblandingen. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Tilsett mer hvetemel hvis nødvendig. Dekk deigen til med plast og la den heve i ca. 40 minutter på et lunt sted.
- Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca. 25 x 35 cm).
- Riv eller finhakk hvitløksbåtene og rør dem inn i smøret. Smør romtemperert smør utover deigen og strø over revet cheddar.
- Dekk formen med plast og etterhev i ca. 20 minutter. Stek brødet ved 200 °C i omlag 30 minutter. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til en skive focaccia så får du i deg 1 av 3 om dagen.