Skinke- og ostebrød på en fjøl

Skinke- og ostebrød

Ferskt, hjemmelaget brød bakt med ost og skinke. Prøv det til supper og gryter - kjempegodt!

Se flere smakfulle brød her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 2 stk.

  • 3 dl Melk
  • 0,5 pk Gjær
  • 5 ss Smør
  • 1 ts Salt
  • 8 dl Hvetemel
  • Fyll:
  • 350 g Gulost
  • 150 g Kokt skinke

Fremgangsmåte:

  1. Varm melken fingervarm (37 °C). Rør ut gjæren i litt av den lunkne melken. Tilsett resten av melken sammen med smeltet smør og salt.
  2. Tilsett mel og elt deigen godt sammen for hånd eller i maskin. Forhev deigen i ca. 20 minutter eller til dobbelt størrelse. Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle den til to rektangler.Fyll:
  3. Riv ost, skjær skinken i biter og hakk bladpersille.
  4. Fordel ost, skinkebiter og bladpersille på den ene langsgående halvdelen av begge rektanglene og brett den andre halvdelen over. Rull eller trykk deigflatene sammen i kanten.
  5. Legg rektanglene på en bakeplate og snitt dem på tvers med en skarp kniv i det øverste deig laget.
  6. La de få etterheve i ca. 30 minutter.
  7. Stekes i forvarmet ovn ved 180 °C i omlag 15 minutter og serveres helst lun.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til brødet så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere smakfulle brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.