Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Deilige ostesmørbrød til kveldsmat

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Er du lysten på noe skikkelig godt til kveldsmat er det lite som slår et saftig ostesmørbrød. Bruk stekeovnen, stekepanna eller et toastjern for å steke ostesmørbrødet du selv liker best. Rask og enkel kveldsmat!

Velg en smaksrik ost

Så lenge du har brød og ost i kjøleskapet har du de viktigste ingrediensene i et ostesmørbrød. Du kan bruke mange ostetyper til ostesmørbrød. Er du glad i litt smak, er blåmuggost, vellagret ost eller en kittmodnet ost, som for eksempel Ridderost, godt egnet.

Les mer om hvorfor du bør spise ost her.

Bruk opp restematen

Det meste kan brukes som fyll i et ostesmørbrød. Har du rester av grønnskaker og kjøtt tilgjengelig, blir det nydelig fyll på en skive i ovnen gratinert med litt ost.

Tips som løfter ostesmørbrødet

  • Bruk sennep. En uslåelig kombinasjon med smeltet ost.
  • Bruk både søtt og salt. For eksempel er pære eller ananas veldig godt som tilbehør. En skarp ost trenger noe sødme som kan gi litt balanse i smakene.
  • Server med salat. Ønsker du er litt større måltid, kan du øke grønnsaksinntaket ditt ved å servere ostesmørbrød med grønn salat ved siden av.
  • Har du brødrester til overs, blir de ypperlige etter noen minutter i brødristeren. Legg deretter på fyll og ost, og stek i stekeovnen.

Les også: Slik får du brukt opp det tørre brødet

Her er 7 deililge ostesmørbrød vi kan anbefale

Les mer om kveldsmat her!