Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

9 saftige retter med cottage cheese

Skrevet av Ellen Kathrine Ulleberg

Cottage cheese er en svakt syrlig ferskost

Ferskost

Ferskostene utgjør en gruppe av vidt forskjellige ostetyper som cottage cheese, kremost og kvarg.  LES MER
 med kornete konsistens. Osten inneholder mye protein og lite fett og gir gjerne et saftigere resultat i alt fra middagsretter og desserter til pålegg på brødskiva. Få enkelt i deg gode proteiner gjennom dagen ved å bruke cottage cheese til frokost, lunsj eller middag. Her viser vi deg hvordan!

Den proteinrike ferskosten brukes gjerne som pålegg på brødskiva eller som en enkel dessert med litt syltetøy, frukt og bær. Har du imidlertid lyst til å spise mer cottage cheese, men mangler inspirasjon til hva du kan lage gir vi deg her noen gode forslag. 

Kjøleskapsgrøt med cottage cheese

 Kjøleskapsgrøt med cottage cheese

Bland ingrediensene til denne grøten om kvelden, topp den med dine favoritter blant frukt, bær og nøtter til frokost og nyt!

Scones med cottage cheese

  

Scones med cottage cheese

Har du litt bedre tid om morgenen kan du enkelt slå sammen ingrediensene til disse saftige sconesene. Som annen scones skal de ikke heves så disse lager du på under 30 minutter. Alternativt kan du fryse dem ned og ta opp ønsket mengde til frokosten eller til matpakken.

Omelett med cottage cheese og en skål med salat

Omelett med cottage cheese

Omelett er en populær rett som passer til frokost, lunsj eller middag. Bruk grønnsaker du måtte ha og tilsett litt cottage cheese så får du en enda mer mettende og ikke minst fristende omelett.

Scones med cottage cheese

Rislapper med cottage cheese

Har du både litt kald risgrøt og cottage cheese i kjøleskapet kan du enkelt lage deilig kveldskos til deg selv eller noen du er glad i. 

Scones med cottage cheese

Mager pai med cottage cheese

I denne paien er cottage cheese brukt både i paibunnen og i fyllet. Da blir paien litt sunnere og svært saftig.

Vegetarburger med cottage cheese

Smakfulle vegetarburgere av kikerter, bønner, havregryn og cottage cheese. Topp dem med favorittgrønnsakene dine og ha dem i hjemmelagde burgerbrød.

Scones med cottage cheese

Proteinpannekaker

Disse deilige små proteinbombene passer perfekt etter trening, eller når du har lyst på en litt annerledes frokost. Tilsett gjerne litt most banan i røren om du ønsker et søtere resultat.

Scones med cottage cheese

Enkel eplekake med cottage cheese

Server denne fristende eplekaken lunken med vaniljekvarg, vaniljesaus eller pisket lett dessertfløte. Kaken er rask å lage og smaker utrolig godt. 

Is med cottage cheese

Proteiner på pinne

I sommervarmen er det ikke noe som er så godt som is. Nyt disse sunne jordbærisene med cottage cheese med god samvittighet!