Skyll av kikkertene og bønnene i et dørslag og ha de i en bolle. Kokkens tipsDu kan også bruke tørkede erter og bønner. Da må du legge de i vann dagen før. Skift vannet og kok dem møre før du bruker dem i røren.
Tilsett raspet gulrot, finhakket løk, hvitløk og chili.
Ha i cottage cheese, havregryn og egg og tilsett soyasaus, urter og krydder etter ønske.
Bruk en stavmikser og mos alt sammen til en grov masse.
Sett røren i kjøleskapet i ca en halv time.
Smelt smør i en stekepanne. Ta en god spiseskje med røre og legg på. Bruk skjeen til å trykke den litt flat (som en burger). Bruk medium varme og la burgeren steke noen minutter på en side før du snur den. Den er ferdig når det har en fin stekeskorpe på hver side. Kokkens tipsFår du rester til overs kan du enten fryse dem ned eller ha dem i matpakken dagen etter.
Bland sammen finhakket hvitløk og rømme til en dressing.
Server burgerene i burgerbrød sammen med dressingen, deilig salat og masse grønnsaker. Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at både cottage cheese, bønner og egg er gode kilder til protein? Denne burgeren er derfor ypperlig muskelmat og passer perfekt som både lunsj, middag og kvelds.
Prøv våre grove hamburgerbrød. De er enkle og lage og gir måltidet ett ytterligere løft.