Plukk urtebladene fra stilken og finhakk hvitløken.
Har alle ingredienser unntatt osten i en blender og bland alt til en grov masse i ca. 2 minutter.
Tilsett finrevet vellagret ost og smak til med salt og pepper.
OSTESMØRBRØD:
Smør et tynt lag urtepesto på brødskivene.
Skjær tomat og mozzarella i tynne skiver og legg det lagvis på skiven. Kokkens tipsEr du glad i geitost, bør du prøver denne oppskriften med chèvre istedenfor mozzarella.
Stek i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter, til osten er gylden. Kokkens tipsMozzarella smelter ikke på samme måte som vanlig gulost, den holder ofte på formen, men den blir myk og får en lett gylden farge.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Det finnes både trygge og gode råd du kan lene deg på om du blir forvirret av all synsing rundt mat. Disse rådene er laget av landets fremste eksperter innenfor kosthold.