Fylte horn med ost og skinke

Disse hornene er enkle og lage og kan varieres med deilig fyll.

Se flere oppskrifter på smakfull bakst her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner:

1
  • 120 g Smør
  • 6 dl Melk
  • 400 g Sammalt hvete, fin
  • 400 g Hvetemel
  • 1 pk Tørrgjær
  • 2 ts Sukker
  • 1/2 ts Malt kardemomme
  • Fyll:
  • 50 g Pesto
  • 100 g Kokt skinke
  • 125 g Cheddar ost
  • 1/2 ts Salt

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør, bland med melken og varm opp melkeblandingen til 37 °C.
  2. I en bakebolle blander du mel, gjær, sukker, salt og kardemomme.
  3. Tilsett den tempererte melkeblandingen med melblandingen og elt i 10 minutter til deigen er fast og smidig.
  4. Sett deigen til heving og hev til dobbelt størrelse.
  5. Del deigen i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk en pizzaskjærer og del hver leiv i åtte trekanter. Smør hver trekant med pesto og legg på revet ost og skinke. Fyllet bør legges i midten av trekanten. Rull hver trekant med den bredeste delen først.
  6. Pensle med egg, ha over sesamfrø og stek midt i ovnen på 200 °C i 15-20 minutter, eller til de fylte hornene er gylne.
  7. Avkjøles på rist.

Se flere oppskrifter på smakfull bakst her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.