fylte horn med ost og skinke

Fylte horn med ost og skinke

Disse hornene er enkle og lage og kan varieres med deilig fyll.

Se flere oppskrifter på smakfull bakst her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 16 stk.

  • 120 g Smør
  • 6 dl Melk
  • 400 g Sammalt hvete, fin
  • 400 g Hvetemel
  • 1 pk Tørrgjær
  • 2 ts Sukker
  • 0,5 ts Malt kardemomme
  • Fyll:
  • 50 g Pesto
  • 100 g Kokt skinke
  • 125 g Gulost (smaksrik, f.eks cheddar)
  • 0,5 ts Salt

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør, bland med melken og varm opp melkeblandingen til 37 °C.
  2. I en bakebolle blander du mel, gjær, sukker, salt og kardemomme.
  3. Tilsett den tempererte melkeblandingen med melblandingen og elt i 10 minutter til deigen er fast og smidig.
  4. Sett deigen til heving og hev til dobbelt størrelse.
  5. Del deigen i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk en pizzaskjærer og del hver leiv i åtte trekanter. Smør hver trekant med pesto og legg på revet ost og skinke. Fyllet bør legges i midten av trekanten. Rull hver trekant med den bredeste delen først.
  6. Pensle med egg, ha over sesamfrø og stek midt i ovnen på 200 °C i 15-20 minutter, eller til de fylte hornene er gylne.
  7. Avkjøles på rist.

Se flere oppskrifter på smakfull bakst her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.