Smelt smør, bland med melken og varm opp melkeblandingen til 37 °C.
I en bakebolle blander du mel, gjær, sukker, salt og kardemomme.
Tilsett den tempererte melkeblandingen med melblandingen og elt i 10 minutter til deigen er fast og smidig.
Sett deigen til heving og hev til dobbelt størrelse.
Del deigen i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk en pizzaskjærer og del hver leiv i åtte trekanter. Smør hver trekant med pesto og legg på revet ost og skinke. Fyllet bør legges i midten av trekanten. Rull hver trekant med den bredeste delen først.
Pensle med egg, ha over sesamfrø og stek midt i ovnen på 200 °C i 15-20 minutter, eller til de fylte hornene er gylne.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Se video av hvordan du lager grove rundstykker. De kan godt fryses ned og er perfekte å ta frem når du har lyst på noe ekstra godt eller en variasjon i matpakken.