Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fylte horn med ost og skinke

Fylte horn med ost og skinke er perfekt mat til kvelder du vil kose deg litt ekstra. Passer også perfekt på matpakka.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 16 stk
120 g smør
6 dl melk
400 g sammalt hvete, fin
400 g hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ts sukker
½ ts salt
½ ts malt kardemomme
Fyll:
50 g pesto
100 g kokt skinke
125 g cheddar ost
sesamfrø
egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør, bland med melken og varm opp melkeblandingen til 37 °C.
  2. I en bakebolle blander du mel, gjær, sukker, salt og kardemomme.
  3. Tilsett den tempererte melkeblandingen med melblandingen og elt i 10 minutter til deigen er fast og smidig.
  4. Sett deigen til heving og hev til dobbelt størrelse.
  5. Del deigen i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk en pizzaskjærer og del hver leiv i åtte trekanter. Smør hver trekant med pesto og legg på revet ost og skinke. Fyllet bør legges i midten av trekanten. Rull hver trekant med den bredeste delen først.
  6. Pensle med egg, ha over sesamfrø og stek midt i ovnen på 200 °C i 15-20 minutter, eller til de fylte hornene er gylne.
  7. Avkjøles på rist.