Pizzahorn

Bak noen smakfulle horn med skinke og pepperoni. Disse er perfekte i matpakken eller til et lite måltid etter skoletid.

Se flere oppskrifter på smakfull bakst her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 24 stk.

  • 0,5 pk Gjær
  • 5 dl Lettmelk
  • 0,5 dl Rapsolje
  • 2 ts Salt
  • 120 g Sammalt hvete, fin
  • 1 l Hvetemel
  • Fyll:
  • 2 dl Pizzasaus
  • 100 g Pepperonipølse
  • 150 g Revet gulost
  • 0,5 stk Rødløk (i tynne skiver)
  • 1 potte Frisk basilikum (hakket)

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til fingervarmt. Hell litt av melken over gjæren og rør til den er oppløst.
  2. Tilsett resten av melken, olje, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig i kjøkkenmaskin eller for hånd, til deigen slipper bakebollen.Ønsker du en enda grovere variant, kan du redusere noe av hvetemelet og erstatte det med samme mengde sammalt mel.
  3. Dryss litt mel over, dekk med plast og hev i ca. 1 time.
  4. Strø litt mel på bordet og elt deigen lett sammen før du deler den i to. Kjevle de to deigene ut til sirkler.
  5. Fordel fyllet utover deigene og skjær ut trekanter og rull hver trekant sammen fra den bredeste siden og form horn som legges på en bakepapirkledd bakeplate med skjøten ned. Kokkens tips:Fyllet kan du lage av akkurat de ingrediensene du liker best. Kanskje du har noen påleggsrester eller middagsrester? Eller noen grønnsaker som begynner å bli slitne? Bruk det i hornene, og du slipper å kaste mat.
  6. Sett ovnene på 200 °C. La hornene etterheve i ca ca 20 – 30 minutter
  7. Stek hornene midt i ovene i ca 15 – 20 minutter, eller til de er gylne.

3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til pizzahornene så får du i deg 1 av 3 om dagen.  Se flere oppskrifter på smakfull bakst her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.