Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Nanbrød

Det er virkelig verdt tiden å bake sine egne nanbrød!
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 ½ dl melk
½ pk gjær
1 ts sukker
300 g hvetemel
¼ ts salt
2 ss smør (smeltet)
½ dl yoghurt naturell
smør til å pensle nanbrødene med
nigellafrø eller sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Varm melken til den er lunken.
  2. Bland deretter litt av melken sammen med gjær og sukker i en bolle. Dekk til med plast eller et lokk, og la det stå til gjæren "bobler".
  3. Bland sammen mel og salt. Rør deretter inn gjærblandingen, resten av melken, smeltet smør og yoghurt.
  4. Elt deigen godt, minimum 10 minutter. La deretter deigen heve til dobbelt størrelse.
  5. Sett ovnen på så høy varme som mulig.
  6. Del deigen i fire og kjevle ut deigen til nanbrødene er cirka 0,5 cm høye.
  7. Pensle med smør og strø over med nigellafrø eller sesamfrø.
  8. Stek nanbrødene øverst i ovnen enten på en stekeplate kledd med bakepapir eller på en pizzastein.
  9. Pensle nanbrødene med smeltet smør med engang du har tatt dem ut av ovnen, og pakk dem inn i et rent kjøkkenhåndkle.