Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Grissini

Sprø og hjemmelagde grissini med valmuefrø passer perfekt til supper eller en smakfull salat. Prøv disse brødpinnene neste gang du inviterer på ostefat.

Se flere smakfulle brød her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 30 stk
25 g gjær
25 g meierismør
3 dl lettmelk
1 ts salt
360 g finbakstmel
dryss med valmuefrø

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og ha i melken. Smuldre gjæren i bakebollen med den fingervarme melkeblandingen.
  2. Tilsett salt og så mye mel at deigen er passe fast og smidig. Arbeid deigen godt. Sett den til heving under plast på et lunt sted i omlag 30 minutter.
  3. Ha deigen på bakebordet og del den i 30 små biter. Trill dem ut til ca. 30 cm lange lengder. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. La dem heve under plast på et lunt sted i omlag 20 minutter.
  4. Dusj grissiniene med romtemperert vann fra dynkeflaske og dryss eventuelt på litt valmuefrø. Stek dem til de er gylne og sprø i stekeovnen ved 175 °C i 25 - 30 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar dem tørt.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til måltidet når du serverer grissini så får du i deg 1 av 3 om dagen. 

Se flere smakfulle brød her.