To nybakte urtebaguetter på en rist

Urtebaguetter

Urtebaguetter med persille og gressløk er deilige på smak og passer utmerket både alene og ved siden av andre retter.

Se flere smakfulle brød her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 2 stk.

  • 5 dl Lettmelk
  • 50 g Gjær
  • 50 g Smør
  • 2 ts Salt
  • 2 ss Sukker
  • 1 dl Solsikkekjerner
  • 840 g Hvetemel
  • 1 stk Egg
  • 1 dl Frisk kruspersille , finhakket
  • 1 ss Flaksalt

Fremgangsmåte:

  1. Rør ut gjæren i melken.
  2. Smelt smør og tilsett det sammen med salt, sukker, hakkede urter og solsikkekjerner.
  3. Tilsett nesten alt melet og arbeid med deigen til den kjennes smidig og glatt. Heves til dobbelt størrelse.
  4. Del deigen i to emner og del også disse i to. Trill hver del til to lange pølser og tvinn dem sammen på langs. Legg dem så på en bakeplate og etterhev i 30 minutter.
  5. Pensle baguettene med egg og dryss over havsalt før de stekes midt i ovnen ved 220 °C i 30 - 40 minutter.

3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til urtebaguettene så får du i deg 1 av 3 om dagen.  Se flere smakfulle brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.