Et helt og et oppskåret urtebrød

Urtebrød

Prøv dette smaksrike urtebrødet som tilbehør til for eksempel salater, supper og kyllingretter. Brødet inneholder ferskost som gjør det ekstra saftig.

Se flere spennende brød her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 2 stk.

  • 50 g Gjær
  • 5 dl Lettmelk
  • 3 dl Cottage cheese eller kvarg
  • 0,5 dl Rapsolje
  • 1 ts Salt
  • 6 dl Sammalt hvete, grov
  • 600 g Hvetemel
  • 0,5 dl Frisk kruspersille
  • 0,5 dl Frisk dill
  • 1 stk Egg

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell melken over gjæren og rør til den er oppløst.
  2. Tilsett cottage cheese eller kvarg, olje, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen.
  3. Dryss litt mel over, dekk med plast og hev ca. 1 time.
  4. Ta deigen opp på melet bakebord. Finhakk krydderet. Elt deigen lett, tilsett krydderet, trill ut og form til 2-3 brød.
  5. Etterhev ca. 30 minutter. Pensle med egg og skjær et snitt på skrå med en skarp kniv. Stek brødene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere spennende brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.