Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Yoghurtbrød

Ferskt brød er alltid godt, og med yoghurt i deigen blir brødet ekstra saftig. Yoghurtbrødet lager lager du enkelt selv.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 2 stk
50 g gjær
4 dl melk
½ dl rapsolje
3 ½ dl yoghurt naturell
2 ts salt
2 dl sammalt hvete, grov
3 dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn
500 g hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell litt over gjæren og rør til den er oppløst.
  2. Tilsett olje, yoghurt, mel, havregryn og salt. Hold eventuelt tilbake noe av melet. Bland sammen til en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben. 
  3. La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse.
  4. Form deigen til to brød. Runde eller avlange.
  5. La brødene etterheve i ca. 20 minutter og stek dem deretter i forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 30 minutter.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.