Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Grove kuvertbrød med melk

Bak grove kuvertbrød som passer perfekt på frokostbordet, som tilbehør til varme supper, i matpakken eller til kveldsmat. 

Se flere oppskrifter på smakfull bakst her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
500 g hvetemel
100 g siktet rugmel
100 g sammalt rug, grov
200 g sammalt hvete, fin
25 g havrekli
1 ts salt
25 g smør
30 g maltekstrakt
6 dl melk
10 g gjær
1 ss solsikkekjerner
1 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Bland alt det tørre i en stor bakebolle.
  2. Smelt smør, tilsett maltekstrakt og melk og varm opp til 37° C.  Rør ut gjæren i litt av væsken. Hell deretter gjærblandingen og resten av melke- og smørblandingen opp i melet og elt godt.
    Kokkens tipsTilsett litt mer lunken melk dersom deigen virker for fast.
  3. Strø litt mel over deigen, dekk den med plast eller et klede og la deigen stå på kjøkkenbenken i 2 timer.
  4. Ha deigen ut på et melet bakebord, og del den i 12 emner. Elt emnene godt og form til kuvertbrød. Etterhev i 45 minutter.
  5. Snitt brødene på langs med en skarp kniv, og strø hvetemel, sesamfrø eller solsikkekjerner over brødene. Stekes midt i ovnen ved  210° C i 12 minutter. Avkjøl på rist.
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere oppskrifter på smakfull bakst her.