Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Hjemmelagde pitabrød

Lyst til å lage dine egne pitabrød? Her finner du en smakfull oppskrift.

Se flere oppskrifter på deilig bakst her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
150 g havregryn
2 ½ dl vann
25 g gjær
4 dl lettmelk
1 dl solsikkeolje
1 ss sukker
300 g hvetemel
400 g sammalt hvete, grov
50 g smør
1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Bland havregryn med lunkent vann og la de svelle i ca. 20 minutter.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken og rør sammen.
  3. Tilsett solsikkeolje, sukker og mel. Spar litt av melet til utbakingen.
  4. Elt deigen på lav hastighet i 5 minutter.
  5. Kutt smør i små terninger. Tilsett deretter smørterninger og salt og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig.
  6. Dekk til og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
  7. Ha deigen på en melet kjøkkenbenk og del i ca. 10 jevnstore biter.
  8. Trill til boller og kjevle ut til de er ca. 0.5 cm tykke og 10 cm i diameter.
  9. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett og la dem etterheve i 15 minutter.
  10. Stek midt i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter, til brødene er gyldne under.
  11. Avkjøles på rist og under et klede, slik at de holder seg myke.
    Kokkens tipsBrødene kan pakkes i plast og legges i fryseren når de er helt avkjølt. 

Se flere oppskrifter på deilig bakst her.