Smelt smøret og rør inn melken. Varm melkeblandingen til den er lunken.
Rør inn gjær i væsken.
Ha mel, sukker og salt i en bakebolle og tilsett melkeblandingen. Elt deigen i ca. 10 minutter til den er smidig.
Dekk til og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
Ha deigen på en melet kjøkkenbenk og del i ca. 12 jevnstore biter.
Trill til boller og kjevle ut til de er ca. 0.5 cm tykke og 10 cm i diameter.
Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett og la dem etterheve under et rent kjøkkenhåndkle i 15 minutter.
Mens deigen etterhever setter du stekeovnen på 250 ºC, eller så høy temperatur som mulig. Stek de ferdighevede pitabrødene midt i ovnen i ca. 5 minutter, eller til brødene er gylne.
Avkjøles på rist og under et rent kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg myke.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.