Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Hjemmelagde pitabrød

Lyst til å lage dine egne pitabrød? Her finner du en smakfull oppskrift.

Se flere oppskrifter på deilig bakst her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
50 g smør
5 dl lettmelk
25 g gjær
400 g hvetemel
300 g sammalt hvete, grov
1 ss sukker
1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og rør inn melken. Varm melkeblandingen til den er lunken.
  2. Rør inn gjær i væsken.
  3. Ha mel, sukker og salt i en bakebolle og tilsett melkeblandingen. Elt deigen i ca. 10 minutter til den er smidig.
  4. Dekk til og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Ha deigen på en melet kjøkkenbenk og del i ca. 12 jevnstore biter.
  6. Trill til boller og kjevle ut til de er ca. 0.5 cm tykke og 10 cm i diameter.
  7. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett og la dem etterheve under et rent kjøkkenhåndkle i 15 minutter.
  8. Mens deigen etterhever setter du stekeovnen på 250 ºC, eller så høy temperatur som mulig.  Stek de ferdighevede pitabrødene midt i ovnen i ca. 5 minutter, eller til brødene er gylne.
  9. Avkjøles på rist og under et rent kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg myke.