Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Vannbakkels med ostekrem

Vannbakkels med spennende fyll.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

16
Vannbakkels:
2 ½ dl vann
125 g meierismør
125 g hvetemel
3 stk egg
Ostekrem:
100 g prim eller finrevet brunost
1 ½ dl kremfløte
250 g kremost naturell
50 g granola

Fremgangsmåte

Vannbakkels: 

  1. Sett stekeovnen på  220 °C. 
  2. Kok opp vann og smør i en kjele.
  3. Tilsett melet, og rør til deigen løper sammen og slipper kjelebunnen.
  4. Avkjøl deigen litt og rør i ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren før du har i det neste.
  5. Sett deigen med skje på smurt stekeplate eller bruk sprøytepose og "sprut" på kakene.
  6. Stek vannbakkels midt i ovnen i ca 20 minutter. Vær forsiktig med å åpne stekeovnsdøren før det har gått 15 minutter. Når kakene er ferdige, kan de gjerne stå i ovnen med ovnsdøren oppe, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for rask. Avkjøl på rist.
  7. Ostekrem:

  8. Rør sammen prim/brunost og kremost. Bland i vispet kremfløte.
    Kokkens tipsFyll vannbakkels like før de skal spises, ellers blir de lett bløte.
  9. Sprøyt kremen i vannbakkels som er halvveis skåret over på midten, slik at øverste del danner lokk på kremen.
  10. Pynt med granola eller müsli før servering.