vannbakkels med ostekrem

Vannbakkels med ostekrem

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Vannbakkels:
  • 2,5 dl Vann
  • 125 g Meierismør
  • 125 g Hvetemel
  • 3 stk Egg
  • Ostekrem:
  • 100 g Prim eller finrevet brunost
  • 1,5 dl Kremfløte
  • 250 g Kremost naturell
  • 50 g Granola

Fremgangsmåte:

Vannbakkels:

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Kok opp vann og smør i en kjele.
  3. Tilsett melet, og rør til deigen løper sammen og slipper kjelebunnen.
  4. Avkjøl deigen litt og rør i ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren før du har i det neste.
  5. Sett deigen med skje på smurt stekeplate eller bruk sprøytepose og "sprut" på kakene.
  6. Stek vannbakkels midt i ovnen i ca 20 minutter. Vær forsiktig med å åpne stekeovnsdøren før det har gått 15 minutter. Når kakene er ferdige, kan de gjerne stå i ovnen med ovnsdøren oppe, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for rask. Avkjøl på rist.
  7. Ostekrem:
  8. Rør sammen prim/brunost og kremost. Bland i vispet kremfløte.Fyll vannbakkels like før de skal spises, ellers blir de lett bløte.
  9. Sprøyt kremen i vannbakkels som er halvveis skåret over på midten, slik at øverste del danner lokk på kremen.
  10. Pynt med granola eller müsli før servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.