Små vannbakkels

Synes du vanlige vannbakkels kan være litt i det mektigste laget? Prøv vår miniversjon. En fin og god liten munnfull.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2,5 dl Vann
  • 75 g Smør
  • 125 g Hvetemel
  • 2 stk Egg
  • 3 dl Kremfløte
  • 2 ss Melis
  • 0,5 ts Vaniljesukker

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Kok opp vann og smør i en kjele.
  3. Tilsett melet og rør til deigen løper sammen og slipper kjelebunnen.
  4. Avkjøl deigen litt og rør i ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren før du har i det neste.
  5. Sett deigen med skje på smurt stekeplate eller bruk spøytepose og "sprut" på kakene.
  6. Stek vannbakkels midt i stekeovn i ca 20 minutter. Vær forsiktig med å åpne stekeovnsdøra før det er gått 15 minutter.
  7. Når kakene er ferdige, kan de gjerne stå i ovnen med ovnsdøra oppe, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for rask. Avkjøl og oppbevar på rist.Fyll vannbakkelsene like før de skal spises ellers blir de lett bløte.
  8. Visp fløten og vaniljesukker til luftig krem.
  9. Del bakkelsene i to med en skarp kniv og fyll dem med kremen. Dryss over melis før servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.