Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Små vannbakkels

Synes du vanlige vannbakkels kan være litt i det mektigste laget? Prøv vår miniversjon. En fin og god liten munnfull.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

10
2 ½ dl vann
75 g smør
125 g hvetemel
2 stk egg
3 dl kremfløte
½ ts vaniljesukker
2 ss melis

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Kok opp vann og smør i en kjele.
  3. Tilsett melet og rør til deigen løper sammen og slipper kjelebunnen.
  4. Avkjøl deigen litt og rør i ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren før du har i det neste.
  5. Sett deigen med skje på smurt stekeplate eller bruk spøytepose og "sprut" på kakene.
  6. Stek vannbakkels midt i stekeovn i ca 20 minutter. Vær forsiktig med å åpne stekeovnsdøra før det er gått 15 minutter.
  7. Når kakene er ferdige, kan de gjerne stå i ovnen med ovnsdøra oppe, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for rask. Avkjøl og oppbevar på rist.
    Kokkens tipsFyll vannbakkelsene like før de skal spises ellers blir de lett bløte.
  8. Visp fløten og vaniljesukker til luftig krem.
  9. Del bakkelsene i to med en skarp kniv og fyll dem med kremen. Dryss over melis før servering.