Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Creme catalan

Creme catalan (kalles også crema catalana og Crema de Sant Josep) er en spansk versjon av crème brûlee som ofte spises i forbindelse med St. Josefs dag (19. mars) som er spanjolenes farsdag.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
4 dl helmelk
6 dl kremfløte
200 g sukker
3 stk hel kanel
1 stk appelsin , revet skall
10 stk eggeplomme
2 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, fløte, sukker og kanel.
  2. Skru ned varmen og la det hele stå å småkoke under omrøring i ca 15 minutter. 
  3. Pisk sammen eggeplommene i en bolle og tilsett den innkokte fløteblandingen under omrøring.
  4. Hell blandingen tilbake i kjelen sammen med revet appelsinskall og rør på svak varme til blandingen begynner å tykne. Blandingen må ikke koke. 
  5. Sil av kanelen og hell blandingen over i små porsjonsformer. 
  6. Stekes i vannbad på 110 ℃ i minst 30 minutter til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formenes størrelse.
  7. Avkjøl formene.
  8. Strø litt brunt sukker på toppen og sett formene under grillen i ovnen for å svi sukkeret til karamell.
  9. Server gjerne med appelsinfileter.
    Kokkens tipsDu kan også bruke en brenner hvis du har det.