Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Panna cotta med bærsaus

 En deilig panna cotta hvor vi har brukt kvarg istedenfor fløte.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Panna cotta:
2 ½ dl helmelk
3 ss sukker
2 stk gelatinplater
1 beger kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
Bærsaus:
½ dl vann
½ dl sukker
50 g bringebær
50 g blåbær
50 g bjørnebær
50 g rips

Fremgangsmåte

Panna cotta: 

  1. Kok melk og sukker uten lokk.
  2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut av gelatinen og rør den ut i kokende melk.
  3. Avkjøl melken til romtemperatur, fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekvarg.
  4. Fordel blandingen i små porsjonsformer eller glass og sett dem kaldt så panna cottaen stivner (ca 4 timer).
    Kokkens tipsHvis du venter 20 minutter før du dekker porsjonsformene eller glassene med plastfolie, unngår du kondensvann på selve panna cottaen.

    Bærsaus:

  5. Kok opp vann og sukker.
  6. Legg noen bær til side til servering. Tilsett sukkerlaken og resten av bærene i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus. 
  7. Server panna cottaen med bærsaus og friske bær.