Panna cotta med bærsaus

En deilig panna cotta hvor vi har brukt kvarg istedenfor fløte.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner:

  • Panna cotta:
  • 3 1/2 dl Helmelk
  • 3 ss Sukker
  • 2 stk Gelatinplater
  • 1 beger Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
  • Bærsaus:
  • 1/2 dl Vann
  • 1/2 dl Sukker
  • 50 g Bringebær
  • 50 g Blåbær
  • 50 g Bjørnebær
  • 50 g Rips

Fremgangsmåte:

Panna cotta:

  1. Kok melk og sukker uten lokk.
  2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut av gelatinen og rør den ut i kokende melk.
  3. Avkjøl melken til romtemperatur, fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekvarg.
  4. Fordel blandingen i små porsjonsformer eller glass og sett dem kaldt så panna cottaen stivner (ca 4 timer).Hvis du venter 20 minutter før du dekker porsjonsformene eller glassene med plastfolie, unngår du kondensvann på selve panna cottaen.Bærsaus:
  5. Kok opp vann og sukker.
  6. Legg noen bær til side til servering. Tilsett sukkerlaken og resten av bærene i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus.
  7. Server panna cottaen med bærsaus og friske bær.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.