Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Sagopudding

Bestemors favorittdessert er basert på sagogryn som har vært brukt siden 1600-tallet ifølge mathistoriker Henry Notaker.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 l helmelk
2 ss smør
2 ss sukker ( kan sløyfes )
1 ½ dl sagogryn
2 stk eggeplomme
2 dråpe romessens
bærsaus

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, smør og sukker.
  2. Ha i sagogryn og kok under lett røring ca 15 minutter til en halvtynn grøt.
  3. Trekk så kjelen av platen og avkjøl i ca. 3 minutter.
  4. Visp sammen eggeplommene og tilsett dem i puddingen under kraftig røring. 
  5. Smak til med romdråper og hell puddingen i en pen dessertbolle og avkjøl den. 
  6. Server med en god rød saus til.