Risengrynsgrøt som dynegrøt

Elsker du grøt, men orker ikke stå og røre i nesten en time? Lag dynegrøt! Det tar lengre tid, men den lager seg selv og blir garantert fyldig og god. Som bonus slipper du svidd bunn og risikerer ikke at grøten koker over.

Se flere deilige grøtoppskrifter her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 4 dl Vann
  • 2 dl Grøtris
  • 0,5 ts Salt
  • 1 l Helmelk eller lettmelk

Fremgangsmåte:

Kokkens tips:Denne grøten blir garantert ikke svidd og den koker heller ikke over. Samtidig er gryten enkel å rengjøre etter at grøten er spist og du har i tillegg masse tid til å gjøre andre ting mens grøten godgjør seg selv!

  1. Kok opp vann og tilsett grøtris og salt. La det koke på svak varme under omrøring til vannet har kokt nesten helt inn (ca. 10 min).
  2. Spe så med helmelk, lettmelk eller en blanding av disse og kok opp under omrøring.
  3. Ta gryten bort fra komfyren og sett på lokk.
  4. Nå kan du velge blant tre fremgangsmåter:

A. Pakk aviser rundt kjelen. Sett så kjelen i stekeovnene på 30 °C i 2-3 timer. B. Pakk et ullpledd rundt kjelen. Sett kjelen i kald stekeovnen i ca. 3 timer. Du kan også gi ovnen en liten lunk før du sette inn kjelen. C. Pakk kjelen inn i en dyne og sett den på et lunt sted i 3-4 timer.Risgrøt passer fint som en enkel hverdagsmiddag. Grøt inneholder melk som gir deg proteiner av god kvalitet, jod, kalsium, B-vitaminer og fosfor.Spe med litt varm melk før servering, hvis grøten er blitt for tykk. Se flere deilige grøtoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.