kyllingform med chevre

Kyllingform med chèvre

Et sunt, enkelt og smakfullt måltid med kylling, chèvre og grønnsaker

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 kg Kylling overlår
  • 2 stk Sjalottløk
  • 2 båt Hvitløk
  • 2 ss Solsikkeolje
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Malt hvit pepper
  • 1 stk Sitron , saft og skall
  • 6 stk Potet
  • 2 stk Gulrot
  • 1 stk Rødløk
  • 2 stk Vårløk
  • Gratinering:
  • 1 beger Matfløte
  • 100 g Chevre (hvit geitost)
  • 0,5 potte Frisk rosmarin

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 225 °C.
  2. Kutt kylling i biter. Grovhakk sjalottløk og finhakk hvitløk.
  3. Bland sammen solsikkeolje, finhakket hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og skall til en marinade.
  4. Vend kyllingstykkene godt inn i marinaden. La dem ligge mens resten forberedes.
  5. Vask og skrell poteter, gulrot og rødløk. Del dem i båter og skjær vårløk i mindre biter.
  6. Bland kyllingbitene og grønnsaker sammen og legg alt i en ildfast form.
  7. Stek retten midt i ovnen i cirka 30 minutter.
  8. Varm opp fløten, krydre med salt og pepper, og bland inn finhakket rosmarin. Hell blandingen over kyllingen og legg på chevre i biter. Gratiner til osten har fått en fin gyllen farge, og grønnsakene er møre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.