pølse- og potetgrateng

Pølse- og potetgrateng

Enkel og smakfull hverdagsmiddag. Velg gjerne magre kjøttpølser i denne retten.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 500 g Potet
  • 2 dl Kremfløte
  • 1 dl Melk
  • 1 stk Løk
  • 0,5 stk Purre
  • 1 båt Hvitløk
  • 250 g Brokkolini
  • 450 g Pølse
  • stk Sitron (skall)
  • 50 g Gulost

Fremgangsmåte:

Kokkens tips:Du kan fint erstatte brokkolini med vanlig brokkoli.

  1. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.
  2. Kok opp fløte og melk. Ha i potetskivene og kok dem til de er såvidt møre. Krydre med salt og pepper.
  3. Finhakk løk og hvitløk, og skjær purren i skiver. Del brokkolinien i mindre biter og skjær pølsene i skiver.
  4. Stek løk, hvitløk og purre til løken er myk. Tilsett deretter brokkolini og pølser og stek noen minutter til.
  5. Smak til med revet sitronskall, salt og pepper.
  6. Bland pølsene sammen med fløtepotetene og ha alt i en ildfast form.
  7. Dryss over revet ost og stek i ovnen på 225°C i cirka 20 minutter. Topp med friske urter og server.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og  her kan du lese hvorfor . Drikk gjerne et glass melk til denne gratengen så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.