skinkegrateng med purreløk og cottage cheese

Skinkegrateng med purreløk og cottage cheese

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 200 g Smårettskinke
  • 150 g Bacon
  • 2 stk Purre
  • 1 beger Cottage cheese
  • 1 dl Matfløte
  • 0,5 stk Sitron (liten), revet skall og saft
  • 2 ss Frisk basilikum (finhakket)
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Kajennepepper (kan droppes)
  • 100 g Gulost , revet (f.eks ceddar)
  • 50 g Mandelflak

Fremgangsmåte:

  1. Skjær bacon i små terninger. Vask og del purre i strimler.
  2. Stek baconterningene i en tørr stekepanne til de er gylne. Tilsett skinke og purre og stek til purren begynner å bli litt myk.
  3. Rør sammen cottage cheese, matfløte, sitronsaft og skall, basilikum, salt og kajennepepper.
  4. Smør en ildfast form med litt smør. Ha skinkeblandingen i formen. Hell cottage cheese- og fløteblandingen over. Dryss over med revet ost.
  5. Gratiner midt i ovnen ved 225 °C i 15 - 20 minutter til osten har fått gyllen farge. Strø over mandelflak de siste 5 minuttene av steketiden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.