Fiskegrateng med laks

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 400 g Ørretfilet (rå)
  • 1 stk Gulrot
  • 1 stk Purre
  • 40 g Smør
  • 40 g Hvetemel
  • 4 dl Lettmelk
  • 1 krm Revet muskatnøtt
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 100 g Gulost
  • 2 stk Egg
  • 3 ss Griljermel eller knustkavring

Fremgangsmåte:

  1. Skjær fisken i små terninger.
  2. Skrell og riv gulrot på et grovt rivjern og kutt vasket purreløk i fine skiver. Kokkens tips:Har du rester etter fiskemiddagen er det fint å bruke dette i grateng. Både kokt og stekt laks- eller ørretfilet passer bra.
  3. Smelt smør og rør inn melet. Spe med melken under omrøring, kok opp og tilsett grønnsaker.
  4. Kok sausen på svak varme i 5 minutter og smak til med salt, pepper, muskatnøtt og sitronsaft.
  5. Bland halvparten av osten sammen med eggene i en bolle.
  6. Trekk kjelen av platen og bland inn eggeblandingen og fisken. Hell alt over i en liten ildfast form (ca. 27 x 17 cm).
  7. Strø over griljermel og resten av osten. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.