Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fiskegrateng

Denne retten kan du godt gjøre klar dagen i forveien. Da har du en kjapp middag som du bare trenger å varme opp - fint for travle hverdager!
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
100 g makaroni
Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl lettmelk
½ ts salt
½ ts revet muskatnøtt
Grateng:
500 g torskefilet
3 stk egg
1 dl strøkavring
150 g revet hvitost

Fremgangsmåte

Ernæringsrådgiverens tips

Hvit, mager fisk er sammen med melk og meieriprodukter den største kilden til jod i det norske kostholdet. Å spise fiskegrateng er derfor en ypperlig måte å sikre jodinntaket på.

 1. Sett ovnen på 180 °C.
 2. Kok makaroni etter anvisningen på pakken

  Hvit saus

 3. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen. Spe med melk, litt om gangen, til du får en glatt og klumpfri saus.
 4. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke under omrøring i ca 5 minutter. Smak til med salt og revet muskatnøtt.

Gratengen:

 1. Skjær fisken i biter. 
  Kokkens tips

  I fiskegrateng kan du benytte alle typer fisk og den kan være både rå, kokt og stekt. Frys ned alle fiskerestene du får etter fiskemiddager og ta dem opp når du skal lage grateng. En fin måte å unngå matsvinn på.

 2. Bland sausen sammen med fisk, makaroni og lett sammenpiskede egg. Hell blandingen over i en smurt ildfast form, ca 20 x 30 cm. Dryss over strøkavring og stek formen i ca 40 minutter. 
 3. Når det gjenstår 15 minutter av steketiden, strør du revet ost på toppen av gratengen. 
 4. Serveres gjerne med kokte poteter og råkost laget av revet gulrot, revet rå rødbeter og litt appelsinjuice. I tillegg er det godt med smeltet smør eller rømme/kesam ved siden av fiskegratengen.