Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Rød fiskesuppe

Lag en enkel og smakfull tomatisert fiskesuppe med laksefilet, grønnsaker og koriander.

Se flere sunne og deilige fiskesupper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 bunt vårløk
1 stk løk
1 båt hvitløk
2 stk gulrot
½ stk knollselleri (sellerirot)
2 ss smør
4 dl vann
4 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
1 boks hermetiske tomater
200 g laksefilet
½ ts salt
½ ts pepper
½ stk sitron (saft)
4 ss crème fraîche lett, 18 %
8 blad frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Skyll vårløk og skjær den i tynne strimler.
  2. Skrell og kutt løk, hvitløk, gulrot og seller i mindre biter. Fres alle grønnsakene, unntatt vårløk, i en kjele med litt smør.
  3. Spe med vann, melk, tomat. Tilsett vårløk.
  4. La suppen koke på svak varme i 5 minutter.
  5. Del laksefileten i biter, ha de i suppen, og la den trekke på svak varme i 5 minutter til.
  6. Smak til med salt, pepper og sitronsaft
  7. Server suppen med crème fraîche, koriander og grove rundstykker.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Denne suppen inneholder melk som bidrar til dine 3 om dagen.

Se flere sunne og deilige fiskesupper her.