tomatsuppe med basilikum

Tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe er kjempeenkelt å lage. Flott som mellommåltid eller til lunsj.

Se flere deilige vegetarsupper her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Løk
  • 2 båt Hvitløk
  • 2 ss Smør
  • 1 boks Hermetiske tomater
  • 1 boks Tomatpuré (liten)
  • 1 l Vann
  • 2 dl Lettmelk
  • 0,25 ts Pepper
  • 2 ts Tørket basilikum eller oregano

Fremgangsmåte:

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk.
  2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank.
  3. Tilsett hakkede tomater. Spe suppen med vann og rør godt.
  4. La suppen småkoke i ca. 10 minutter.
  5. Tilsett melken og smak til med salt, pepper og basilikum/oregano.
  6. Mos gjerne suppen med en stavmikser. Da blir den glattere og uten biter.
  7. Servér suppen med nylaget toast.

Se flere deilige vegetarsupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.