Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe er kjempeenkelt å lage. Flott som mellommåltid eller til lunsj.

Se flere deilige vegetarsupper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk liten løk
2 båt hvitløk
2 ss smør
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 boks tomatpuré (liten)
1 l vann
2 dl lettmelk
¼ ts pepper
2 ts tørket basilikum eller oregano

Fremgangsmåte

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk.
  2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank.
  3. Tilsett hakkede tomater. Spe suppen med vann og rør godt. 
  4. La suppen småkoke i ca. 10 minutter.
  5. Tilsett melken og smak til med salt, pepper og basilikum/oregano. 
  6. Mos gjerne suppen med en stavmikser. Da blir den glattere og uten biter.
  7. Servér suppen med nylaget toast.

Se flere deilige vegetarsupper her.