Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Enkel fiskesuppe

Er du på jakt etter en god og enkel fiskesuppe med masse grønnsaker? Da bør du prøve denne oppskriften!

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
200 g laksefilet , uten skinn og bein
200 g torskefilet , uten skinn og bein
2 ss smør
2 stk løk
2 stk gulrot
1 bunt vårløk
1 stk fennikel
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
4 dl lettmelk
4 dl vann (eller fiskekraft)
2 dl matfløte
2 ss maisstivelse (maizena)
½ stk sitron (saft)
½ stk appelsin (saft)
salt og nykvernet pepper
2 ss olivenolje
friske urter, f.eks dill og koriander

Fremgangsmåte

Ernæringsrådgiverens tips

Fisk, skalldyr, melk og meieriprodukter er de største kildene til jod i kostholdet vårt. I dag er det mange som får for lite jod. Å spise fiskesuppe kan derfor være en fin måte å øke inntaket på.

  1. Skjær fisken i mindre biter.
  2. Vask, skrell og skjær grønnsakene i mindre biter og surr dem i smør i en stor kjele i 3-4 minutter.
  3. Tilsett vann og lettmelk og gi det hele et oppkok og la suppen småkoke i 5 minutter.
  4. Ha i matfløte og jevn suppen med maizena som er rørt ut i litt kaldt vann eller melk.
  5. Smak til med sitronsaft, appelsinsaft, salt og pepper.
  6. Kok opp suppen og tilsett fiskebiter. La fisken trekke i 3-4 minutter før du serverer suppen sammen med litt olivenolje og friske urter.
    Kokkens tipsFisken skal ikke koke, bare trekke. Da får du saftige fiskebiter og den beste smaksopplevelsen.