Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Potetgrateng med grønn asparges og løk

Denne gratengen passer perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller bare spis den slik den er.

Se flere spennende vegetargratenger her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 bunt grønn frisk asparges
2 stk løk
800 g norsk potet ( sorter som f. eks. pimpernel, kerrs pink eller mandelpotet )
1 båt hvitløk , finhakket
4 dl lettmelk
2 dl matfløte
½ stk sitron (saft)
salt, nykvernet pepper og revet muskatblomme
200 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 185 °C.
  2. Vask og kutt grønn asparges i tynne skiver.
  3. Kok aspargesbitene i 10 sekunder i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag og kjøl ned i isvann.
  4. Skrell løk og del dem grove biter. Fres løkbitene i en stekepanne til de er gylne i ca. 5 minutter.
  5. Skrell og kutt potetene i tynne skiver.
  6. Ha finhakket hvitløk, lettmelk og fløte i en kjele. Kok potetskivene i ca. 10 minutter i melk-fløteblandingen til de er møre.
  7. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og revet muskatnøtt.
  8. Ha den ferdigkokte potetblandingen i en ildfast form og topp med løk og aspargesbiter.
  9. Dryss over med revet ost og stek gratengen midt i ovnen i ca. 10 minutter til osten er gyllen.

Se flere spennende vegetargratenger her.