Chiligryte med yoghurtdressing

Chiligryte med yoghurtdressing

Lag en deilig kjøttfri chiligryte med en frisk yoghurtdressing med lime og urter.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

4 porsjoner

  • 1 stk Løk
  • 1 stk Rød paprika
  • 1 stk Grønn paprika
  • 2 stk Stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ts Malt spisskummen
  • 0,5 ts Chilipulver
  • 0,5 stk Rød chili
  • 2 boks Chilibønner
  • 2 boks Hermetiske tomater
  • 1 ts Sukker
  • 1 ss Balsamicoeddik
  • 1 dl Tomatpuré
  • Dressing:
  • 1,5 dl Yoghurt naturell
  • 1,5 dl Lettrømme
  • 1 stk Lime (skall ev en lime)
  • 1 ss Rapsolje

Fremgangsmåte:

  1. Grovhakk løk, finhakk chili, skjær paprika i biter og stangselleri i skiver.
  2. Stek løken i litt olje til den er myk og blank. Tilsett deretter paprika, stangselleri, krydder og finhakket chili og stek i noen minutter til.
  3. Ha i chilibønner, hermetsiske tomater, sukker, balsamicoeddik og tomatpuré.
  4. La gryten koke til sausen har tyknet.
  5. Bland sammen ingrediensene til dressingen.
  6. Server chiligryten med friske urter og yoghurtdressing.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.