Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Chiligryte med yoghurtdressing

Lag en deilig kjøttfri chiligryte med en frisk yoghurtdressing med lime og urter.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 stk løk
1 stk rød paprika
1 stk grønn paprika
2 stk stilkselleri (stangselleri)
1 ss rapsolje
2 ts malt spisskummen
½ ts chilipulver
½ stk rød chili
2 boks chilibønner
2 boks hermetiske tomater
1 ts sukker
1 ss balsamicoeddik
1 dl tomatpuré
Dressing:
1 ½ dl yoghurt naturell
1 ½ dl lettrømme
1 stk lime (skall ev en lime)
Hakkede friske urter

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk løk, finhakk chili, skjær paprika i biter og stangselleri i skiver.
  2. Stek løken i litt olje til den er myk og blank. Tilsett deretter paprika, stangselleri, krydder og finhakket chili og stek i noen minutter til.
  3. Ha i chilibønner, hermetsiske tomater, sukker, balsamicoeddik og tomatpuré.
  4. La gryten koke til sausen har tyknet.
  5. Bland sammen ingrediensene til dressingen.
  6. Server chiligryten med friske urter og yoghurtdressing.