Tacograteng

Tacograteng med søtpotet

Her får du oppskrift på en deilig texmexgrateng uten kjøtt, men med deilige biter av søtpotet.

Se flere spennende vegetargratenger her.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Rødløk
  • 1 ts Malt spisskummen
  • 1 ts Malt koriander
  • 0,5 ts Kajennepepper
  • 600 g Søtpotet
  • 1 boks Chilibønner
  • 1 boks Hermetiske tomater
  • 1,5 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
  • 100 g Gulost
  • 1 pk Nachos chips
  • 10 stk Jalapeno
  • 1 stk Lime
  • 1 beger Lettrømme
  • 1 ts Sukker

Fremgangsmåte:

  1. Skrell og del søtpotet i terninger.
  2. Finhakk rødløk, og stek deretter løken sammen med krydderet i en kjele med olje. Ha i søtpotet og stek i noen minutter til.
  3. Tilsett chilibønner, hermetiske tomater, grønnsaksbuljong og sukker. Kok opp og la sausen koke til den tykner, cirka 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Ha sausen i en ildfast form, cirka 20x26 cm. Topp med revet ost, og stek på 225 °C i 15 minutter til osten er gyllen.
  5. Topp formen med litt knuste nachoschips og jalapeño. Stek i cirka 5 minutter til.
  6. Server med hakket koriander, limebåter, rømme og ekstra nachochips. Du kan gjerne bytte ut rømme med kvarg eller gresk yoghurt naturell

Se flere spennende vegetargratenger her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.