Finhakk rødløk, og stek deretter løken sammen med krydderet i en kjele med olje. Ha i søtpotet og stek i noen minutter til.
Tilsett chilibønner, hermetiske tomater, grønnsaksbuljong og sukker. Kok opp og la sausen koke til den tykner, cirka 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha sausen i en ildfast form, cirka 20x26 cm. Topp med revet ost, og stek på 225 °C i 15 minutter til osten er gyllen.
Topp formen med litt knuste nachoschips og jalapeño. Stek i cirka 5 minutter til.
Server med hakket koriander, limebåter, rømme og ekstra nachochips. Kokkens tipsDu kan gjerne bytte ut rømme med kvarg eller gresk yoghurt naturell
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.