Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fiskegryte med reker

Denne oppskriften er rask og enkel, så her kan du lett få til en fiskemiddag midt i en travel uke.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk rød paprika
1 stk liten purre
1 båt hvitløk
2 ss smør
3 dl matfløte
125 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 ts sitronsaft
400 g torskefilet
100 g rensede reker
frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Rens og kutt paprikaen i terninger, skjær purren i strimler og finhakk hvitløk.
  2. Smelt smør i en gryte og fres hvitløken og grønnsakene.  
  3. Hell i matfløte og kremost og rør slik at kremosten løser seg opp.
  4. Tilsett salt, nykvernet pepper og sitronsaft.
  5. Del fisken i mindre biter, og legg de oppi sausen. La fisken trekke i ca 8 - 10 minutter.
  6. Tilsett reker og hakket frisk basilikum før servering.
  7. Server gjerne med ferskt brød til.