Ostekakeis med bringebær

Ostekakeis med bringebær

Denne rosa drømmen av en kakeis lager du enkelt på 5 minutter! Perfekt til både vennefesten og familieselskapet - store og små kommer til å elske denne friske ostekakepinnen.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 6 stk.

  • 200 g Kremost naturell
  • 2 ss Seterrømme eller lettrømme
  • 60 g Melis
  • 1 dl Lettmelk eller helmelk
  • 150 g Bringebær
  • 6 stk Digestive kjeks eller lignende
  • 2 ss Smør

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen kremost, rømme, melis, melk og bringebær (friske eller dypfryste). Bruk gjerne stavmikser eller foodprosessor. Smak om dette er passe søtt og tilsett eventuelt med litt mer melis.
  2. Fyll formene med den rosa ostekakemassen. La det være igjen ca. 1 cm til kjekstoppingen øverst i formene. Vil du ha i større bringebærbiter eller hele bringebær putter du disse i nå.
  3. Smelt smøret og knus kjeksene. Bland smulene med det smeltede smøret til du får en sandaktig konsistens. Legg kjeksblandingen forsiktig øverst i formene, så den ikke synker til bunnen. Putt i pinnene og frys i 4-6 timer.
  4. Ispinnene serveres med ekstra bringebær strødd over og rundt og kanskje et par mynteblader

Kokkens tips:Kjeksene kan enkelt knuses ved å putte dem i plastpose og rulle kjevle over. Da unngår du smuler på benken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.