Saftig kanelkake med sjokoladeglasur

Glad i kanel og sjokolade? Da er denne supersaftige kaken med deilig myk sjokoladeglasur noe for deg!

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 650 g Sukker
  • 250 g Smør
  • 800 g Hvetemel
  • 1 l Kulturmelk
  • 4 ts Natron
  • 5 ts Malt kanel
  • 100 g Smør (smelta)
  • 8 ss Kaffe (sterk og varm)
  • 500 g Melis
  • 4 ts Vaniljesukker
  • 2 ss Kakaopulver

Fremgangsmåte:

  1. Del smøret i terninger og varm det såvidt opp.
  2. Rør sukker og halvsmeltet smør sammen. Ha deretter i kulturmelken.
  3. Bland sammen mel, sukker, natron og kanel, og rør det inn i smør og -melkeblandingen.
  4. Ha røra i en langpanne, og stek den ved 200°C i 40–45 minutter avhengig av ovnen. Glasur:
  5. Smelt smør og bland inn varm kaffe. Rør inn melis, kakaopulver og vaniljesukker. La glasuren avkjøle seg noe.
  6. Smør glasuren på den avkjølte kaken.La deg friste av flere langpannekaker her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.