Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Saftig kanelkake med sjokoladeglasur

Glad i kanel og sjokolade? Da er denne supersaftige kaken med deilig myk sjokoladeglasur noe for deg!

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
650 g sukker
250 g smør
1 l kulturmelk
800 g hvetemel
4 ts natron
5 ts malt kanel
Glasur:
100 g smør (smelta)
8 ss kaffe (sterk og varm)
500 g melis
4 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. Del smøret i terninger og varm det såvidt opp.
  2. Rør sukker og halvsmeltet smør sammen. Ha deretter i kulturmelken.
  3. Bland sammen mel, sukker, natron og kanel, og rør det inn i smør og -melkeblandingen.
  4. Ha røra i en langpanne, og stek den ved 200°C i 40–45 minutter avhengig av ovnen.

    Glasur:

  5. Smelt smør og bland inn varm kaffe. Rør inn melis, kakaopulver og vaniljesukker. La glasuren avkjøle seg noe. 
  6. Smør glasuren på den avkjølte kaken.
    Kokkens tipsLa deg friste av flere langpannekaker her.