Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Enkel kokos- og kanelkake

Lag en deilig kake med kokos og kanel. Perfekt til bursdager, dugnad eller avslutningsfester!

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 24 stk
Bunn:
150 g smør ,romtemperert
300 g sukker
6 stk egg
1 ½ dl lettmelk
150 g kokosmasse
270 g hvetemel
4 ts bakepulver
3 ts malt kanel
Smørkrem:
130 g smør ,romtemperert
250 g melis
3 ts vaniljesukker
4 ss helmelk
Pynt:
2 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

Bunn:

  1. Sett ovnen på 175 ºC.
  2. Rør romtemperert smør og sukker hvitt.
  3. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
  4. Tilsett lettmelken og alle tørre ingredienser.
  5. Hell deigen i en langpanne (25 x 35) kledd med bakepapir og stek kaken midt i ovnen i 25–30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Kokkens tips

Kaken kan fint lages dagen i forveien. Den blir bare saftigere etter en natt i kjøleskapet.

Smørkrem:

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt med kokos.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.