Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Amerikansk eplekake

17. oktober er Den norske epledagen, og en passende anledning for å prøve ut denne kaken!
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
Kakebunn:
125 g meierismør
2 dl sukker
3 stk egg
2 stk eple
3 dl hvetemel
2 ts malt kanel
1 ½ ts bakepulver
Glasur:
200 g kremost naturell
½ dl melis
1 ts vaniljesukker
Pynt:
1 stk eple
1 stk sitron

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Rør smør og sukker til det blir lyst og luftig i en kjøkkenmaskin. 
  3. Visp i egg - ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg, slik at røren ikke skiller seg. 
    Kokkens tipsHer er det en fordel med romtempererte egg, da dette vil være med å hindre at røren sprekken. Hvis du likevel ser at røren skiller seg etter at et eller to egg er rørt godt inn, kan du tilsette litt av hvetemelet slik at røren ikke skiller seg ytterligere.
  4. Skrell eplene og riv dem grovt på et rivjern før du har det i røren. Sikt i hvetemel, kanel og bakepulver og rør alt godt sammen. 
  5. Hell røren i en kakeform, kledd med bakepapir i bunnen (24 cm i diameter) og stek kaken i ovnen på 175 °C i 40-45 minutter.
  6. Avkjøl kaken og ta den ut av formen.

    Glasur og pynt:

  7. Bland kremost, melis og vaniljesukker godt sammen.
  8. Smør glasuren jevnt utover kaken.
  9. Del eple i tynne båter som dyppes i sitronsaft (så blir de ikke brune). Pynt kaken med eplebåtene og gjerne litt revet sitronskall.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass melk til eplekaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.