Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Porsjonspavlova med vaniljekrem

Server noen lekre små porsjonspavlova som dessert eller på kakebordet. Smakfullt og enkelt. 

Se flere deilige pavlova her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 6 stk
Marengsbunn:
4 stk eggehvite
1 ts eplecidereddik
225 g sukker
1 ss maisstivelse (maizena)
2 ts vaniljesukker
Fyll/topping:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
½ l ferdig vaniljekrem
500 g friske bær

Fremgangsmåte

Marengsbunn:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Tegn 6 eller 8 sirkler på ca 8 – 10 cm i diameter på et bakepapir. Legg påtegnet side ned på bakeplaten.
  3. Visp eggehvitene med eddik ved lav hastighet til stivt skum.
  4. Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper ved høyere hastighet. Når massen er blank, stiv og smidig har du den over i en sprøytepose og sprøyter massen innenfor sirklene som er opptegnet. Sprøyt gjerne en ekstra sirkel som markerer kanten.
  5. Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca 45 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
  6. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

    Fyll/topping:

  7. Visp kremfløte og sukker til en luftig krem. 
  8. Bland fløtekremen med vaniljekrem (du kan også bruke romkrem hvis du liker det bedre). 
  9. Fordel kremen på marengsbunnene rett før servering og pynt med rikelig med bær og frukt (f.eks bringebær, blåbær og pasjonsfrukt). 

Se flere deilige pavlova her.