Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Sennepsild

Sennepsild er lett å lage og har en himmelsk smak. Nydelig tilbehør til julefrokosten.

Se flere påleggstips her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 ss sennep fransk
1 ss sukker
½ ts salt
¼ ts pepper
30 g frisk dill hakket
2 dl lettrømme
600 g kryddersild

Fremgangsmåte

  1. Vann ut filetene hvis de er veldig salte. Det gjør du ved å la de ligge i kaldt vann noen timer, alt etter behov. 
  2. Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper slik at alt er godt blandet.
  3. Ha i hakket dill og bland inn rømme.
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at lettrømme finnes med både 10% og 18% fett?
  4. Skyll og tørk filetene. Skjær dem i passe stykker og ha dem i sennepssausen.
  5. Ha sennepssilden på en krukke eller glass som egner seg til å gi bort i gave. Ha gjerne litt ekstra dill på toppen av glasset.
    Kokkens tipsSennepssilden bør trekke i 24 timer før den serveres og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.

Se flere påleggstips her.