Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

One pot pasta med kjøttboller

Lei av oppvask? Prøv denne alt-i-ett gryta med pasta og kjøttboller.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk løk
1 båt hvitløk
1 stk gulrot
1 stk stilkselleri (stangselleri)
200 g tomat (gjerne små smaksrike tomater)
olje til steking
1 boks hermetiske tomater
1 boks tomatpuré
5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
2 dl melk
150 g pasta
150 g kjøttboller
50 g gulost
hakkede urter (f.eks oregano eller basilikum)
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrot i små terninger og stangselleri i tynne skiver.
  2. Stek løk i litt olje til løken er blank. Tilsett hvitløk, gulrot og stangselleri, og stek i et par minutter til.
  3. Del tomatene i to. Ha i tomatene, hermetiske tomater, tomatpuré, grønnsaksbuljong og melk, og kok til sausen har tyknet noe.
  4. Tilsett deretter pasta og kjøttboller, og kok videre til pastaen såvidt er mør. 
  5. Smak til med salt og pepper. Topp med revet ost og hakkede urter.
  6. Server straks.