Pasta carbonara

Pasta carbonara

Har du noen gang opplevd at et måltid smaker ekstra godt når du spiser det sammen med andre? Å dele et måltid kan være sosialt, det kan være å vise omtanke og omsorg, det kan være kultur eller rett og slett bidra til økt matglede.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 ss Smør
  • 50 g Bacon /skinke, i strimler
  • 2 stk Egg
  • 2 ss Melk
  • 4 ss Gulost
  • 0,25 ts Pepper
  • 150 g Pasta f. eks. tagliatelle

Fremgangsmåte:

  1. Smelt halvparten av smøret i en stekepanne og stek baconet. Skinken kan også stekes, men det er ikke nødvendig.
  2. Visp sammen egg, melk, gulost og pepper.
  3. Kok pastaen etter anvisning på pakken, sil vekk vannet og hell den tilbake i kjelen sammen med resten av smøret. Ha bacon/skinke og eggeblandingen umiddelbart i pastaen. Rør godt.
  4. Serveres med salat og ferske rundstykker. Ernæringsrådgiverens tips:Hvis du ønsker litt grønnsaker til middagen, smaker pasta carbonara godt med både stekt sjampinjong og kokte erter i.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.