Goro (Gode raad)

Gode raad, eller goro som de som oftest blir kalt, er populære småkaker til jul. Gode kaker som tar seg godt ut på kakefatet!

Se flere tradisjonelle julelaker her.

TidOver 60 min
AvansertAvansertAvansertAvansert

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 30 stk.

  • 2 stk Egg
  • 180 g Sukker
  • 2,5 dl Kremfløte
  • 0,5 dl Konjakk
  • 1 ts Revet sitronskall
  • 500 g Smør
  • 750 g Hvetemel

Fremgangsmåte:

  1. Egg og sukker vispes til luftig eggedosis.
  2. Visp kremfløte til luftig krem.
  3. Riv sitronskall (ikke det hvite). Rør forsiktig krem, konjakk og sitronskall inn i eggedosisen. Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselvis i eggedosisen. Hold av litt mel til utbakingen.
  4. La deigen stå kaldt natten over.
  5. Kjevle ut så tynt som mulig. Klipp et mønster etter jernet, slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven.
  6. Kakene stekes pent gulbrune, og klippes eller skjæres straks til jevne kanter.

Se flere tradisjonelle julekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.