Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Goro (Gode raad)

Gode raad, eller goro som de som oftest blir kalt, er populære småkaker  til jul. Gode kaker som tar seg godt ut på kakefatet!

Se flere tradisjonelle julelaker her.

vanskelig
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 30 stk
2 stk egg
180 g sukker
2 ½ dl kremfløte
½ dl konjakk
1 ts revet sitronskall
500 g romtemperert smør
750 g hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Egg og sukker vispes til luftig eggedosis.
  2. Visp kremfløte til luftig krem.
  3. Riv sitronskall (ikke det hvite). Rør forsiktig krem, konjakk og sitronskall inn i eggedosisen. Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselvis i eggedosisen. Hold av litt mel til utbakingen.
  4. La deigen stå kaldt natten over.
  5. Kjevle ut så tynt som mulig. Klipp et mønster etter jernet, slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven.
  6. Kakene stekes pent gulbrune, og klippes eller skjæres straks til jevne kanter.

Se flere tradisjonelle julekaker her.