Sandkaker

Sandkaker

Sandkaker er en av de gamle julekakene som lett kan forvandlet til en herlig dessert med litt krem og friske bær. Meierismøret er en av hovedingrediensene og er med på å gi kakene den karakteristiske smaken sammen med mandlene.

Se flere tradisjonelle julekaker her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 20 stk.

  • 200 g Meierismør
  • 250 g Hvetemel
  • 100 g Mandler , skåldete og malte
  • 1 stk Egg
  • 100 g Sukker

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre smør og mel.
  2. Tilsett malte mandler, egg og sukker. Arbeid deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet.
  3. Trykk deigen ut i sandkakeformer. Stek kakene ved 175 °C i 10 - 15 minutter, og la dem avkjøles litt i formene før de hvelves over på rist og avkjøles.
  4. Oppbevare sandkakene i en tett boks eller i fryseren.

Kokkens tips:Med litt vispet kremfløte og frukt eller bær blir sandkaker til lekre små kremkaker du kan servere til dessert eller til kaffekosen. Se flere tradisjonelle julekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.