Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Smultringer

Smultringer hører julen til, og er en av de tradisjonelle 7 slagene man skal lage. Disse kjempegode smultringene smaker ekstra godt med et glass melk til.

Se flere tradisjonelle julekaker her.

vanskelig
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
3 stk egg
375 g sukker
3 dl seterrømme
2 dl matfløte
50 g smør
750 g hvetemel
½ ts malt kardemomme
2 ts hornsalt
1 ½ kg smult til steking eller nøytral olje

Fremgangsmåte

En porsjon gir ca. 70 smultringer. 

  1. Visp egg og sukker godt sammen.
  2. Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør.
  3. Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen.
  4. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
  5. Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate. Bruk en smultringstikke til å lage ringene.
    Kokkens tips

    De små sirklene som blir til overs når du har har stanset ut smultringene kan også stekes i smulten. Fyll dem gjerne ved å sprøyte inn litt syltetøy, og rull dem i melis når de er ferdig stekt.

  6. Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 ºC. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.

 Se flere tradisjonelle julekaker her.