Smultringer

Smultringer hører julen til, og er en av de tradisjonelle 7 slagene man skal lage. Disse kjempegode smultringene smaker ekstra godt med et glass melk til.

Se flere tradisjonelle julekaker her.

TidOver 60 min
AvansertAvansertAvansertAvansert

Ingredienser:

Porsjoner

  • 3 stk Egg
  • 375 g Sukker
  • 3 dl Seterrømme
  • 2 dl Matfløte
  • 50 g Smør
  • 750 g Hvetemel
  • 0,5 ts Malt kardemomme
  • 2 ts Hornsalt
  • 1,5 kg Smult til steking eller nøytral olje

Fremgangsmåte:

En porsjon gir ca. 70 smultringer.

  1. Visp egg og sukker godt sammen.
  2. Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør.
  3. Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen.
  4. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
  5. Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate. Bruk en smultringstikke til å lage ringene. Kokkens tips:De små sirklene som blir til overs når du har har stanset ut smultringene kan også stekes i smulten. Fyll dem gjerne ved å sprøyte inn litt syltetøy, og rull dem i melis når de er ferdig stekt.
  6. Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 ºC. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.

Se flere tradisjonelle julekaker her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.