Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Søte havrekjeks

Sprøe søte havrekjeks. Nydelig kveldskos og perfekt med brunost på.

Se flere smakfulle kjeks her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 20 stk
125 g meierismør
1 dl melk
75 g sukker
125 g havregryn
125 g hvetemel
1 ts hornsalt

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret på middels varme og bland i melken.
  2. I en bolle blander du alle de tørre ingrediensene og tilsett så væsken.
  3. La deigen hvile i kjøleskap til den er god og kald og dermed lett å kjevle, gjerne natten over.
  4. Sett stekeovnen på 180 °C ca. et kvarter før steking, og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.
  5. Kjevle ut deigen til en pass tynn leiv. Med et glass, eller noe annet rundt, på ca 8 cm diameter, stikker du ut runde kjeks. Prikk kjeksene med gaffel før du steker dem gylne i ca 10-12 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
  6. Havrekjeksen passer veldig bra til brunost og bør oppbevares i en tett boks.

Se flere smakfulle kjeks her.