havrekjeks

Havrekjeks

Lag dine egne havrekjeks. Oppskriften er lett å følge og ikke lenge etter har du en full boks med smakfulle havrekjeks.

Se flere oppskrifter på kjeks her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 180 g Meierismør
  • 75 g Sukker
  • 2,5 dl Melk
  • 250 g Havregryn
  • 2,5 ts Bakepulver
  • 180 g Hvetemel

Fremgangsmåte:

  1. Smelt meierismøret og ha i sukker og melk. Hell væsken over grynene og la det stå i ca. 30 minutter.
  2. Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at massen kan kjevles ut til en passe tynn leiv.
  3. Stikk ut runde kjeks med glass eller skjær firkanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne i stekeovnen ved 185 °C i ca 25-30 minutter. Avkjøl på rist.
  4. Oppbevar kjeksene i tett en boks. De smaker kjempegodt med meierismør og geitost eller annen god ost! Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at melk og meieriprodukter, og spesielt brunost og geitost, inneholder mye jod? Jod er viktig for forbrenningen vår, og for normal vekst og utvikling hos barn.

Se flere oppskrifter på kjeks her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.