Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fyldig grønnsakssuppe

Ønsker du en fyldig grønnsakssuppe så er denne perfekt! Med ris og biter av syrlig eple er suppen både frisk og mettende.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk løk
350 g potet
350 g pastinakk
2 stk gulrot
smør til steking
1 dl hurtigris
2 stk eple
2 l grønnsakbuljong (utblandet)
½ stk sitron
friske urter som timian og persille
Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
¼ ts kajennepepper
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk løk og skjær potet, pastinakk og gulrot i like store terninger.
  2. Stek grønnsakene i litt smør til løken er blank. Tilsett deretter ris og stek i et minutt til.
  3. Hell over grønnsaksbuljong, kok opp og kok til grønnsakene er såvidt møre. Del eplene i små terninger, og tilsett dem mot slutten av koketiden.
  4. Lag hvit saus: Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk og rør godt mens det koker opp. Rør til du får en helt jevn og glatt saus. Smak til med kajennepepper, muskat, salt og pepper.
  5. Rør den hvite sausen inn i suppa.
  6. Rør inn sitronsaft og hakkede urter før du smaker til med salt og pepper.