Grønnsakssuppe med melk

Fyldig grønnsakssuppe

Ønsker du en fyldig grønnsakssuppe så er denne perfekt! Med ris og biter av syrlig eple er suppen både frisk og mettende.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Løk
  • 350 g Potet
  • 350 g Pastinakk
  • 2 stk Gulrot
  • 1 dl Hurtigris
  • 2 stk Eple
  • 2 l Grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 stk Sitron
  • Hvit saus:
  • 2 ss Smør
  • 2 ss Hvetemel
  • 4 dl Melk
  • 0,25 ts Kajennepepper

Fremgangsmåte:

  1. Grovhakk løk og skjær potet, pastinakk og gulrot i like store terninger.
  2. Stek grønnsakene i litt smør til løken er blank. Tilsett deretter ris og stek i et minutt til.
  3. Hell over grønnsaksbuljong, kok opp og kok til grønnsakene er såvidt møre. Del eplene i små terninger, og tilsett dem mot slutten av koketiden.
  4. Lag hvit saus: Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk og rør godt mens det koker opp. Rør til du får en helt jevn og glatt saus. Smak til med kajennepepper, muskat, salt og pepper.
  5. Rør den hvite sausen inn i suppa.
  6. Rør inn sitronsaft og hakkede urter før du smaker til med salt og pepper.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.